Csillagösvényen

Új év, új blog.. Köszöntelek 2012! Nagy álmokkal, új tervekkel és célokkal, erős hittel, készen minden kihívása. Mindig tovább kell menni az úton. Jöhet az új kaland! :) S ha netalán a világnak jövőre vége lenne (2012)... a csúcson kell abbahagyni- mondják. S az elmúlt másfél évben én megmásztam egy magas hegyet... szépreményű magyar bevándorlóként, Angliában. Védával :)

Sports Tracker

HUN-UK

2012.02.03. 21:47 nikol&véda

Beszélő harangok

Watford város szívében, egy kis, virágokkal teli kert mellett található Hertfordshire megye egyik legnagyobb, a 13. században épült anglikán temploma és plébániája- a Szent Mária Templom.

St Mary's Church Watford

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A monumentális építménynek nemcsak a látványa lenyűgöző, a hangja is. Itt ugyanis harang szól, egészen pontosan tíz harang.
Eger város után Watford csöndje nagyon szokatlan volt eleinte. Aki járt márt ott biztosan tudja, hogy Eger a beszélő harangok és templomok városa. Így amikor először hallottam harangszót Watfordban azonnal a kedvenc helyemmé vált a kicsi kert ahol sokat nosztalgiáztam, sírtam, imádkoztam az Anglában töltött első másfél év alatt.
Ez az a hely ahol bizony csoda is történt, mert egy olyan új 'hobbira' találtam amiért örökké hálás leszek.

Bell-ringing
Az Egyesült Királyság területén 5205 templom található harangokkal a tornyaikban, amik nem mechanikusan működnek, hanem az itteni hagyományok szerint emberek által megszólaltatva. A harangokat egyedülállóan, English bell-ringing stílusnak nevezett módon kongatják, ami azt jelenti hogy a harangok 360 fokos fordulatot tesznek minden egyes alkalommal amikor a kötelet húzzák. Darabszámuknál fogva több varációt is lehetővé tesznek különböző dallamok létrehozására, amit change-ringing-nek neveznek. Azzal, hogy változtatják a toronyban lévő, különböző méretű harangok megszólaltatásának a sorrendjét, más-és más dallamot idéznek elő.

Akit érdekel részletesebben a téma, sok információt talál az interneten, és videót is az angol templomharangokról. A következő képsorok Watfordban készültek.
 

Köszi Juli a felvételeket!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagosvenyen.blog.hu/api/trackback/id/tr924060395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása